Formaldehida este o substanta toxica si a fost inclusa de catre oamenii de stiinta in clasa substantelor probabil cancerigene. Totusi o putem gasi chiar in casele noastre, fiindca ea intra in componenta Mobila si Sanatatea copiluluidezinfectantilor, adezivilor pentru tapet, vopselelor, materialelor textile rezistente, spumelor folosite pentru izolare si, cel mai important, in mobilierul facut semifabricate din lemn: pal, PFL, placaj. Fumul de tigara contine, de asemenea, cantitati mari de formaldehida.

Adezivii facuti din rasini formaldehidice cu uree sunt mai periculosi decat cei cu fenol.

Mobila si sanatatea copilului

Despre mobilierul Monalisa.

In mod special, toate modelele pentru copii si tineret sunt produse din materiale ecologice, care se aliniaza la standardele internationale de sanatate a copilului.

Mai exact, materialele folosite nu contin formaldehida ca in cazul mobilierului din PAL.Mobila Copii MDF

Sunt folositi doar adezivi pe baza de rasini naturale.

Toate fronturile (usi sifonier, tablii pat, blat birou, usi biblioteca etc), sunt lucrate din MDF si sunt vopsite in mediu special cu componente poliuretanice urmate de o infoliere care asigura inchiderea perfecta a tuturor laturilor(sunt eliminate clasicele canturi lipite care favorizau degajarea vaporilor de formaldehida sau absorbtia umiditatii.

Pentru a evita aceste efecte Asociatia pentru Protectia Consumatorilor va recomanda:

Intrebati vanzatorul din ce material este produs mobilierul si cumparati produse cu emisie scazuta de formaldehida.

e-monalisa.ro