Receptia produselorSet complet mobila Copii MONALISA

Majoritatea comenzilor sunt expediate prin curier sau delegat, acesta are obligatia de a va preda toate coletele conform AWB in cazul curierului sau conform facturii in cazul delegatului.

Trebuie sa va asigurati ca ati primit exact numarul de colete pentru care semnati de primire.

Nu este cazul sa verificati continutul lor, nici nu veti putea. Coletele contin peste 1000 de repere si o verificare a tuturor componentelor ar dura cateva zile, ar fi imposibil.

Daca totusi observati colete trantite, cu ambalajul vizibil deteriorat, ud sau aveti alte suspiciuni, va rugam sa solicitati curierului sau delegatului sa asiste la verificarea continutului respectivelor colete.

In cazul in care se constata defecte generate de transportul neglijent, va rugam sa ne sunati in prezenta curierului.

Nu va faceti griji in privinta calitatii produselor, nu ar fi corect din partea noastra sa va cerem ca in 10 minute, in prezenta curierului, sa verificati si sa va asumati raspunderea ca toate componentele au dimensiunile si calitatea corespunzatoare.

Orice componenta neconforma va fi schimbata ulterior pe cheltuiala noastra.

Nu este de datoria curierului sau delegatului sa urce coletele la dvs. in casa, expeditiile se predau in fata casei sau in fata blocului. Va rugam va asigurati prietenia unui coleg sau vecin care va va ajuta sa urcati coletele, in mod special daca locuiti la etaj si mai ales daca liftul nu functioneaza sau este prea mic. Un set complet de dormitor pt. copii sau tineret cantareste peste 300 Kg si este compus din peste 14 colete, in functie de model. Dati click pe poze pentru marire.

Pe scurt: trebuie sa va asigurati ca numarul de colete este cel detaliat in AWB ul curierului sau in factura delegatului si pachetele nu prezinta urme vizibile de manipulare necorespunzatoare.

Orice problema se rezolva dar odata ce semnati de primirea unui numar de colete va fi aproape imposibil sa demonstram ca de fapt ati primit un colet mai putin.

   Sortarea coletelor

Trebuie sa incepem cu inceputul si anume cu greutatea fizica a coletelor.

In mod special, dormitoarele de copii MONALISA, sunt construite in totalitate din MDF, un material cu o densitate de pana la 10 ori mai mare decat palul. Aceasta inseamna ca si greutatea este aproape dubla decat a unui dormitor asemanator produs din PAL.

Ajutorul unui prieten este foarte valoros cel putin pt. manipularea si sortarea coletelor.

Ca si structura de colete ele sunt marcate si numerotate in genul : PAT 4 -1 | PAT 4 – 2 | PAT 4 – 3 | PAT 4 – 4. In momentul in care punem mana pe primul colet deja am aflat cate alte colete mai trebuie sa gasim pentru a incepe asamblarea patului. In cazul exemplificat patul este compus dintr-un total de 4 colete. Identifcam si deschidem doar coletele corspunzatoare patului, in cazul in care amestecam colete din componente diferite ne va fi aproape imposibil sa mai identificam elementele din interior sau va necesita un volum de munca cel putin dublu.

Unul dintre colete contine punga cu feroneria (suruburi, melci de montaj, balamale, manere etc.) aferenta patului (produsului pe care lucram) si schita de montaj pentru pat (sifonier, birou etc).

Schema de montaj are un nivel de detaliere mediu, astfel pentru un profesionist este mai mult decat are nevoie, pe cand un incepator, intotdeauna va avea nevoie de mai multe detalii. De aceea va rugam sa ne solicitati ajutorul ori de cate ori ajungeti intr-un punct ce va creeaza probleme.

  Montarea componentelor de mobilier

Pentru situatia in care hotarati sa montati personal acest mobilier va rugam sa luati in calcul faptul ca montajul se situeaza peste media de complexitate din piata noastra. Nu trebuie sa va speriati, impreuna vom reusi, dar nu trebuie nici sa va inchipuiti ca este o joaca.

Ca si trusa de scule va sunt necesare surubelnite uzuale dar recomandam o bormasina cu acumulator, cu biti de insurubare si functie de ambreiaj. Vorbim totusi de cateva sute de suruburi si “la mana” v-ar provoca o febra de neuitat.

   Asamblarea PatuluiAsamblare Pat Copii si Tineret MONALISAMontare Pat Copii - Tineret MONALISA

Patul este componenta cu care putem incepe montajul deoarece nu are un grad de dificultate ridicat, se monteaza relativ simplu, are componente putine si totul este foarte logic.

Sortam deci coletele  PAT 4 -1 | PAT 4 – 2 | PAT 4 – 3 | PAT 4 – 4 si desfacem cu grija toate pachetele, putem folosi un cuter dar cu atentie la adancimea de taiere, putem zgaria placile din interior.

Identificam si asamblam placile ce formeaza carcasa sertarelor (1), rezulta o cutie aproximativ patrata asa cum vedem in fotografie.

Montam sinele pentru sertare (2) si suntem gata de a alege pe care parte vor fi situate cele doua sertare ale patului.

Intoarcem „cutia” construita, in asa fel ca sertarele sa fie pozitionate pe partea in care vom avea acces la ele.

In continuare prindem lateralele patului (3) pe „cutia” deja formata, continuam cu asamblarea tabliei de la capatul patului (4) folosind cate doua suruburi si doua piulite cilindrice la fiecare laterala.

Cu ajutorul coltarelor ornamentale potrivim si placa de la picioarele patului (5) de lateralele (3) si o intarim cu coltarele metalice (6) care vor asigura si suportul pentru picioarele patului.

Trebuie sa mai fixam doar opritoarele pentru suportul de saltea (7) si putem aseza placile mari (somiera) suport de saltea.

A fost greu ? va felicitam, greu sau usor este rezultatul muncii dumneavoastra si trebuie sa fiti mandri de el.

   Montarea dulapului de haine | Sifonierul

Cautam coletele corespunzatoare si le desfacem cu atentie, identificam punga cu feronerie si scoatem din ea schema de montaj. Vom constata ca gradul de complexitate a crescut ca si numarul de componente.

Ca si conceptie mobilierul difera foarte tare de celelalte produse din piata noastra. Un exemplu clar este chiar dulapul pentru haine. Toate dulapurle din piata noastra au un sistem de constructie mult simplificat,se monteaza tot dulapul dupa care se bate in tinte pfl ul pe spate.

In cazul dulapurilor MONALISA  montajul se incepe cu partea de jos, se pozitioneaza placa verticala de centru urmata de placajele din spate si se inchide cu lateralele plus capacul de sus.

Placile de spate se integreaza cu dulapul (in canalele corespunzatoare) si nu pot fi montate sau demontate ulterior (fara demontarea dulapului). Deci incepem montajul din centru catre exterior.

Incepem deci montajul asambland „cutia”(1) de jos, suportul pentru intregul sifonier. Cuplam placa verticala de centru (2) cu lamela canelata verticala de centru (3) si le          Montare dulap de haine MONALISA

cuplam vertical pe „cutia” suport (1). Continuam prin cuplarea tutror politelor (4) de placa verticala (2), urmeaza potrivirea placajului (6) in canalele placilor (1) si (3) iar acum inchidem o parte montand si placa laterala (7) prin potrivire simultana a canalului pt. placajul din spate, a gaurilor pt. polite (4) si asezarea in gaurile potrivite pe „cutia” suport (1).

In acest moment ne aflam la jumatatea montajului.

A venit timpul sa asezam pe pozitie si placajul (8) prin potrivire in canalele „cutiei” de jos si a lamelei canelate (3), desigur toate politele (4) trebuie sa fie deja montate in acest moment. In continuare cuplam intre ele placa laterala (9) cu lamela canelata (10) si asezam ansamblul creat pe „cutia” (1) prin potrivire simultana a canalului pt. placajul din spate (8) si desigur a tuturor politelor pe aceasta parte.

O operatiune pentru care este nevoie de doua persoane este inclinarea dulapului pentru a pune „melcii” de fixare ai placilor laterale dedesubtul „cutiei” (1) suport.

Am ajuns astfel in punctul de a pune „capacul”, placa de sus (11) si a inchide astfel carcasa dulapului. In aceasta faza ne putem relaxa bucurandu-ne de savoarea unei cafele.Urmeaza o parte mai de finete si anume:

   Montarea balamalelor pe usile dulapului de haine

Montajul balamalelor nu este o operatiune complicata sau de durata, este o operatiune simpla si rapida atunci cand stim ce avem de facut. Pentru asta trebuie sa ne familiarizam un pic cu tipurile de balamale.

Un dulap de haine din componenta dormitoarelor de copii si tineret MONALISA este dotat cu 4 tipuri de balamale: balamale drepte, balamale drepte cu amortizor, balamale cu cot si balamale cu cot cu amortizor.

La prima vedere toate balamalele sunt identice si majoritatea clientilor le monteaza gresit. Acesta este de fapt motivul principal pt. care am decis sa scriem acest articol.

Desfacem deci punguta cu balamale si le privim atent:

Balama Mobila Copii Dreapta  Balama cu cot pt. mobila copii MONALISA

 

 

 

 

 

Balama Dreapta   Poza 1                        Balama cu Cot   Poza 2

Balama mobila copii cu piston opritorBalama cu 4 gauri de prindere pt. mobila copii

 

 

 

 

 

 

Balama cu pistonas opritor   poza 3     Cele 4 gauri de prindere   Poza 4

Balamalele drepte se monteaza intotdeauna pe usile laterale.Pozitionare balamale mobila copii si tineret MONALISA

Balamalele cu cot se vor monta pe usa/usile din mijloc.

Dupa identificarea balamalelor drepte (poza nr 1) vom constata (privindu-le din spate) ca jumatate dintre ele au un pistonas ce se poate vedea in poza nr. 3. Vom repartiza balamalele drepte, intercalat (una cu   pistonas, una fara pistonas) pe usile laterale.

La fel vom proceda si cu balamalele cu cot. Le identificam ca fiind cu cot si le privim „pe dos”. Le repartizam pe usa din mijloc, intercalat.

Referitor la cele 4 gauri de prindere ale balamalelor( poza nr 4), NICIODATA nu prindeti in toate cele patru gauri, in special la placa din mijloc unde balamalele sunt pozitionate „in oglinda”, una pe o parte si alta pe cealalta parte. In acest fel vom folosi gaurile din fata pentru prinderea balamalelor pe o parte si gaurile din spate pentru prinderea balamalelor pe cealalta parte. Incercand sa punem suruburi in toate 4 gaurile avem ocazia sa nimerim suruburile cap in cap fapt ce va forta si chiar rupe placa de prindere.

Daca balamalele sunt pozitionate corect, toate vor necesita reglaje minime (pt. a corecta eventuale denivelari de pardoseala), poate chiar deloc.

In situatia in care usile se suprapun sau necesita reglaje foarte mari, cu siguranta balamalele nu au fost selectate si pozitionate corect.

Montajul sertarelor, manerelor si a celorlalte accesorii nu ar trebui sa va creeze probleme.

   Asamblarea biroului

Asamblarea componentelor biroului nu trebuie sa va creeze probleme.

Toate piesele componente ale biroului sunt astfel proiectate incat se pot monta atat pe partea dreapta cat si pe partea stanga.

Ne amintim regula de la dulapul de haine, pentru toate carcasele ce au placaj pe spate si canal in placile laterale, montajul se incepe din interior catre exterior.

   Asamblarea noptierei

Noptiera este extrem de simpla, nici macar nu aveti nevoie de schita de montaj.

Se asambleaza carcasa, se fixeaza sinele sertarelor.

Se asambleaza sertarele si se introduc pe poztie.

   Montarea cuierului

Cuierul pentru haine necesita doar prinderea talpii de jos cu ajutorul celor doua suruburi si al piulitelor cilindrice aferente.

Bratele colorate se repartizeaza dupa bunul plac al fiecaruia.

   Montarea oglizii la camerele de fete roz sau mov

Oglinda este foarte asemanatoare cu noptiera, ea nu necesita cunostinte deosebite si se monteaza foarte rapid.

   Montarea scaunului

Scaunul este extrem de simplu de montat. Cu ajutorul celor patru suruburi se fixeaza placa metalica pe spatele sezutului. Rotile se introduc in gaurile corespunzatoare prin presare.

Pistonul hidraulic al scaunului este conic, se potriveste in gaura suportului si la prima asezare pe scaun acesta se va fixa definitiv.


Necunoscand gradul de pricepere al fiecaruia am tratat la general incercand sa acoperim cateva puncte delicate, cu speranta ca informatiile de mai sus va vor fi de folos.

Daca informatiile de mai sus vi se par extrem de putine si considerati ca nu va sunt suficiente va rugam sa ne contactati pentru a le completa.

Daca totusi vi se par extrem de incomplete sfatul nostru este sa apelati la o echipa profesionala de montaj mobila si mobilier. Veti scapa rapid si simplu de multa bataie de cap.

Desigur vor fi si carcotasi care vor spune ca am detaliat prea mult si ca informatiile sunt prea detaliate, am incercat sa acoperim intrebarile clientilor de pana acum.

Vom incerca sa actualizam informatiile de mai sus ori de cate ori vor aparea intrebari dn partea dumneavoastra.


Va rugam sa ne solicitati ajutorul ori de cate ori ajungeti intr-un punct care va ceaza probleme.


Va dorim o zi frumoasa si un montaj reusit