Politica de retur

Ai cumparat un produs si acum ai probleme cu bugetul ? nu esti pe deplin multumit sau pur si simplu te-ai razgandit ?
Pentru produsele cumparate de pe www.e-monalisa.ro ai acum posibilitatea sa te razgandesti. Poti returna produsul sau poti cumpara un alt produs, faci cum vrei.
Iti oferim un termen de 14 zile de la data primirii coletelor pentru ca tu sa te adaptezi cu produsul sau sa te razgandesti si sa-l trimiti/aduci inapoi.
Este foarte simplu.
Daca te-ai razgandit trebuie sa ne anunti decizia ta si ai timp maxim 14 zile pentru a-l trimite sau aduce in depozitul nostru.
Cu banii nu trebuie sa-ti faci absolut nici o problema, imediat ce am primit produsul inapoi iti vom rambursa intreaga suma (maxim 3 zile).
Sigur iti poti alege un alt produs din oferta noastra daca aceasta va fi optiunea ta.
Daca la primirea produsului ai constat ca este incomplet sau neconform ai obligatia de a ne semnala acest lucru imediat.
In situatia in care ai receptionat un produs ce prezinta diferente neacceptabile fata de fotografiile de prezentare ai obligatia ca in momentul dezambalarii sa ne sesizezi imediat acest fapt, sa NU continui dezambalarea si/sau asamblarea.
NU ASAMBLATI / MONTATI COMPONENTE CE PREZINTA DEFECTE DE ORICE FEL.
Nu aruncati ambalajele. Exemplu: Un produs/reper ce prezinta lovituri / crapaturi / taieturi poate fi returnat doar in ambalajul original.
Doar in acest fel putem stabili cauza exacta a defectului, eventuale lovituri pe timpul transportului / manipularii sau dezambalarii prin taierea cu cutter/lama/cutit etc.
Continuarea procesului de dezambalare si asamblare / montare constituie acceptul tau in ceea ce priveste diferentele si/sau defectele sesizate.
Toate solicitarile de returnare trebuie trimise in scris (email, fax, posta etc.) si este strict necesar a fi insotite de o copie a facturii de achizitie.
Orice reclamatie trebuie trimisa in scris (email, fax, posta etc.) si este strict necesar a fi insotita de o copie a facturii de achizitie si poze relevante in ceea ce priveste reclamatia.
Solicitarile, cererile si reclamatiile netransmise in scris si/sau incomplete NU vor fi luate in consideratie.
Nu pot fi returnate produse realizate "La Comanda"
Nu pot fi returnate produse cu defecte dar a caror dezambalare / asamblare / montare a continuat desi au fost constatate defectele respective.
Nu pot fi returnate produsele a caror stare a fost schimbata, respectiv asamblate/montate.
Nu vor fi returnate sume incasate ca urmare a unor prestari de servicii deja finalizate (taxe de instalare / asamblare / montare sau taxe percepute ca urmare a solicitarii dvs. de urcare a produselor in casa / la etaj etc)
Nu pot fi returnate sume neîncasate.


Legislatie - Dreptul de retragere
Pentru o mai buna informare va punem la dispozitie si textul integral Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014
Aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile.
Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intraţi dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor.
Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi - REK Evolution SRL, Mun. Oltenita, B-dul 22 Decembrie, nr. 1 N / email: expozitie @ e-monalisa.ro - cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. În acest scop, puteţi folosi modelul de retragere alăturat; folosirea lui nu este însă obligatorie.
Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.
Consecinţele retragerii
In caz de retragere vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării (daca acestea au fost incasate de catre noi), cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.
Vom amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele.
Expediaţi produsele sau înmânaţi-le direct nouă, fără întârzieri nejustificate şi în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
Va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor. Costul aproximativ poate fi estimat la adresa : Curier agreat
Sunteţi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.
Model de formular de retragere
Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.
- Către REK Evolution srl, Loc. Oltenita, Jud. Calarasi, B-dul 22 Decembrie, nr. 1N, Ident cu RO1932134:
- Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea(∗∗∗∗∗) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (∗∗∗∗∗)/prestarea următoarelor servicii (∗∗∗∗∗)
- Comandate la data (∗∗∗∗∗)/primite la data (∗∗∗∗∗)
(*) A se elimina menţiunea inutilă, după caz.
- Numele consumatorului (∗∗∗∗∗)
- Adresa consumatorului (∗∗∗∗∗)
- Semnătura consumatorului ******
- Data ∗∗∗∗∗

Conditii de returnare
Starea produsului trebuie să fie nouă, fără urme de uzură, ciobituri, zgârieturi, lovituri, sau vicii cauzate de un șoc extern.
Produsul trebuie returnat in ambalajul original, nedeteriorat, impreună cu toate accesoriile primite, materialele de protecție despărțitoare, instrucțiuni, etc. o copie a facturii si certificatul de garanție.
Produsele cumpărate in configurații de pachete speciale sau seturi ori care beneficiază de alte produse cadou nu pot fi returnate individual ci tot sub forma de pachet/set sau împreună cu produsul cadou.
Dacă unul dintre produsele din pachet nu poate fi returnat atunci returnarea este imposibil de realizat.
Produsele care nu se află in stocul magazinului și se comandă/execută la comanda fermă și preferențială a clientului nu pot fi returnate.
Produsele sau reperele care au fost montate nu pot fi returnate sau inlocuite, procesul de montaj/asamblare implică operațiuni ireversibile de amestecare/cuplare/incleiere etc. a materialelor.
Contravaloarea operațiunii de asamblare, odata finalizată, nu poate fi returnată.
Din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă nu pot fi returnate saltelele sau așternuturile, toppere ori perne etc.
Produsele din secțiunea Mobilă Outlet se vand așa cum sunt și nu pot fi returnate.
Doar dacă sunt respectate condițiile de mai sus returnarea produselor poate fi acceptată. Neîndeplinirea condițiilor de returnare poate duce la refuzarea cererii sau perceperea unei taxe de manipulare și readucere la starea initiala. Această taxa diferă de la produs la produs și poate fi calculată doar individual în urma evaluării produsului.
In nicio situatie nu vor fi returnate sume incasate ca urmare a unor prestari de servicii finalizate gen montaj / instalare, conditii speciale de manipulare sau transport ori de urcat in casa / apartament / sediu executate la solicitarea dvs.  

ARTICOLUL 24
Termene
(1) Toate termenele incluse în prezenta ordonanţă de urgenţă se interpretează drept termene exprimate în zile calendaristice.
(2) Dacă un termen exprimat în zile se calculează din momentul în care intervine un eveniment sau se realizează un act, ziua în cursul căreia a avut loc acest eveniment sau se realizează acest act nu se ia în seamă la calculul termenului, cu excepţia cazului în care prezenta ordonanţă de urgenţă prevede altfel.
(3) În cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, profesionistul prelungeşte termenul în mod corespunzător.

ARTICOLUL 32
Abrogări
(1) La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se abrogă :
a) Ordonanţa Guvernului nr. 106/1999 privind contractele încheiate în afara spaţiilor comerciale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 168 din 5 martie 2008;
b) Ordonanţa Guvernului nr. 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 177 din 7 martie 2008, cu modificările ulterioare.

Pentru a diminua valoarea taxei de manipulare te rugăm să ai in vedere următoarele:
Așteaptă aprobarea cererii de returnare de către un consultant (in maxim 3 zile de la trimiterea acesteia).
Păstrează și protejează ambalajul original al producătorului astfel încat acesta să nu fie deteriorat pe parcursul transportului.
Nu îndeparta etichetele, pungile sau polistirenul si materialele despărtitoare din ambalajul original.
Nu aplica schotch sau etichete pe ambalajul original al produsului.
Nu scrie direct pe ambalajul original al produsului.
Nu monta / asambla componente / produse ce prezinta defecte de orice natura.
Nu monta / asambla componente / produse ce prezinta diferente inacceptabile fata de caracteristicile prezentate.
Nu trimite/aduce produsele fără a fi primit acceptul și instrucțiuni din partea operatorului nostru, este posibil să generezi cheltuieli chiar mai mari decât valoarea produselor.
Asteaptă ca operatorul să te contacteze după care poți aduce produsul la adresa: REK Evolution SRL, Municipiul Oltenița, B-dul 22 Decembrie, Nr. 1 N sau îl poți trimite prin curier.
Taxele de expediere vor fi suportate integral de către client care este direct raspunzator pentru deteriorarea sau pierderea coletului pe timpul transportului. Iți recomandăm să ne trimiți coletul/coletele asigurând produsele la valoarea integrală a acestora.

Pentru mai multe detalii te rugam sa ne contactezi iar pentru o mai buna informare ai aici OG34/2014